۱۲ آبان ۱۳۹۹ | تعداد بازدید : 336

معرفی رشته، بازار کار و آینده شغلی کارشناسی ارشد رشته میکروب شناسی مواد غذایی
عنوان رشته: 
کارشناسی ارشد میکروب شناسی مواد غذایی Master of Food microbiology
معرفی رشته:  
رشته میکروبیولوژی مواد غذایی شاخه ای از میکروب شناسی است که به موضوعاتی از قبیل نحوه نگهداری مواد غذایی، شناخت آلودگی و فساد مواد غذایی و شناخت عفونت های ایجاد شده از میکرو ارگانیسم ها می پردازد.
مباحث میکروب شناسی غذایی دو بخش عمده را در بر می‌گیرد که شامل بررسی نقش میکرو ارگانیسم‌ها در فساد مواد غذایی و نقش میکرو ارگانیسمها در فرایندهای تهیه و تولید مواد غذایی است. امروزه بیشترین پژوهش‌های میکروب‌شناختی غذایی جدید پیرامون نقش مثبت میکروبها در تهیه و تولید مواد غذایی انجام می‌شود. 
فساد مواد غذایی نیز یکی از جدیدترین مسائل و مشکلات اقتصادی و بهداشتی در صنایع غذایی و عرضه مواد غذایی به بازار است. سمیت پدیده‌ای است عام که برای همه زیانبخش و خطرناک می‌باشد. در رابطه با فساد مواد غذایی نقش دانش میکروب شناسی به طرق مختلف حائز اهمیت است.
بشر همواره در پی یافتن عوامل بیماریزایی بوده است که از طریق مواد غذایی و توسط میکرو ارگانیسم ها منتقل می شوند. از اینرو مطالعه این موجودات ریز و خصوصیات ژنتیکی آنها با هدف کنترل و نابودی آنها از گذشته تا کنون ادامه داشته است. رسالت اصلی این رشته نیز همین موضوع یعنی مطالعه و بررسی میکرو ارگانیسم های بیماریزاست.
هدف و رسالت رشته:
میکروبیولوژی مواد غذایی قبلاً و پیش از راه اندازی این رشته، تنها به صورت یک درس در رشته علوم و صنایع غذایی تدریس می شد، لیکن با توجه به اهمیت مباحث مطروحه، امروزه به صورت رشته ای مستقل در آمده است.
زمینه های فعالیت در بازار کار:
 در زمينه پژوهشي :
- تحقیق وتوسعه در زمینه مواد غذایی پروبیوتیک
در زمينه آموزشي :
- طراحي و تدوين برنامه هاي آموزشي در زمينه هاي مرتبط با میکروب شناسی مواد غذایی
- طراحي و تدوين روشهاي بهينه جهت آموزش دانشجويان و انجام نوآوري ها و خلاقيت هاي لازم در اين رابطه
در زمینه خدماتی:
- آزمایشگاه های تشخیصی کارخانجات تولید غذا و دارو
- ارائه مشاوره به محققان، مراکز و مراجع مرتبط
-  انجام اقدامات تشخيصي میکروب شناسی مواد غذایی
در زمینه مشاوره اي:
- ارايه مشاوره هاي تخصصي به متخصصين ديگرو مسئولين نظام سلامت با تاكيد برزمينه پژوهشي انجام گرفته
در زمینه  مديريتي:
- مديريت آزمايشگاههاي میکروب شناسی مواد غذایی و کنترل کیفی کارخانجات
معرفی دروس امتحانی:
باکتری شناسی مواد غذایی     ضریب 3
تغذیه عمومی                        ضریب 1
بیوشیمی عمومی                  ضریب 1
انگل شناسی                        ضریب 1
قارچ شناسی                        ضریب 1
ویروس شناسی                     ضریب 1
زبان                                     ضریب 3
عنوان رشته هایی که میتوانند در کنکور این رشته شرکت کنند:

كارشناسی میكروب شناسی؛ علوم آزمایشگاھی؛ علوم آزمایشگاھی دامپز شكی؛ علوم تغذیه؛ علوم وصنایع غذایی؛ بیوشیمی؛ زیست شناســی (گرایش ھای میكروبیولوژی؛ بیوشیمی؛ ژنتیك)؛ بھداشت و بازرسی گوشت؛ بھداشت مواد غذایی؛ دكترای عمومی پزشكی؛ داروسازی؛ دامپزشكی
آینده تحصیلی:
این رشته در مقطع کارشناسی ارشد در ایران پذیرش دارد.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در رشته های زیر برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام نمایند:
وزارت علوم: دکترای زیست شناسی (کلیه گرایش ها)،
وزارت بهداشت: دکترای رشته های باکتری شناسی پزشکی، توکسین های میکروبی، علوم و صنایع غذایی، انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، سلامت در بلایا و فوریتها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، مددکاری اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی به شرط داشتن کارشناسی مددکاری)، گفتار درمانی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد به شرط داشتن کارشناسی گفتار درمانی)

 
برای آمادگی کنکور و مطالعه دروس رشته میکروب شناسی مواد غذایی چه کتابهایی بخونم؟
برای آمادگی کنکور رشته میکروب شناسی مواد غذایی چه کلاسهایی شرکت کنم؟