این صفحه مربوط به معرفی رشته 'علوم تغذیه' مقطع 'دکتری' می باشد ، با ورود به هر کدام از گزینه های سمت راست می توانید ، اطلاعات بیشتری در رابطه با این رشته و مجموعه خدمات ما به دست بیاورید
عنوان رشته:
دکتری تخصصی علوم تغذیه Nutrition and diet therapy (Ph.D)
معرفی رشته:
رشته علوم تغذیه از رشته های مورد توجه جوانان در چند سال اخیر است. این رشته به رژیم درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب برای حفظ سلامت بدن میپردازد. در این میان اصول علم تغذیه بررسی میکند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده انجام میگیرد تا جذب یا دفع شود و رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم در بیماریهای مختلف را مشخص میکند.
علم تغذیه یک علم چند بعدی است و به همین دلیل دانشجوی این رشته باید اطلاعات جامع و گستردهای در زمینه بیوشیمی، جامعهشناسی، روانشناسی، بهداشت و شیمی مواد غذایی داشته باشد تا بتوانند مهارتهای لازم را کسب کند.
مهارتهایی که به دو بخش عمده رژیم درمانی و تغذیه جامعه تقسیم میشود. یعنی کارشناس این رشته هم باید بتواند که رژیم غذایی مناسب را برای درمان بیماریهای مختلف ارائه دهد و هم توانایی شناسایی مشکلات تغذیه جامعه را داشته باشد و سپس بر اساس مشکلات موجود، برنامههای غذایی لازم را طراحی، اجرا، نظارت و ارزشیابی کند همچنین ارتقای ارزش غذایی مواد غذایی مانند کنسرو، کمپوت و... که در صنایع غذایی ایجاد میشود، بر عهده کارشناس این رشته است.
هدف و رسالت رشته:
اصول علم تغذیه بررسی میکند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده انجام میگیرد تا جذب یا دفع شود و رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم را در بیماریهای مختلف مشخص میکند.
زمینه های فعالیت در بازار کار
در زمينه پژوهشي:
- طراحي و اجراي پروژه هاي تحقيقاتي در مراکز تحقیقاتی مثل انستیتوی تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
- مطالعه و بررسي روشهاي تغذیه ای مناسب برای پیشگیری از بیماری ها
در زمينه آموزشي:
- طراحي و تدوين برنامه هاي آموزشي در زمينه هاي مرتبط با علوم تغذیه
- تدريس در زمينه هاي مرتبط با تغذیه و رژیم درمانی در سطوح دانشگاهي يا ديگر مراكز علمي
- طراحي و تدوين روشهاي بهينه جهت آموزش دانشجويان و انجام نوآوري ها و خلاقيت هاي لازم در اين رابطه
در زمينه خدماتی:
- مسئولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی
- همکاری در کلینیکهای رژیم درمانی با همکاری پزشکان غدد داخلی
- همكاري با پزشك معالج بيماران
- همکاری در تنظیم رژیم برای گروههای مختلف از جمله ورزشکاران، بیماران خاص
نقش مشاوره اي:
- ارائه خدمات مشاوره پزشكي در در شبکههای بهداشتی جهت پیشگیری از بیماریها
- به عنوان مشاور رژیم درمانی و مشاور تغذیه جذب ورزشگاهها، مهد کودکها
نقش مدیریتی:
- مدیریت بخش تغذیه بیمارستانها، مسئولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی
معرفی دروس امتحانی:
- تغذیه ضریب 4
- بیوشیمی و فیزیولوژی ضریب 2
- استعداد تحصیلی ضریب 1
عنوان رشته هایی که میتوانند در کنکور این رشته شرکت کنند:
کارشناسی ارشد علوم تغذیه، علوم تغذیه در بحران، علوم بهداشتی در تغذیه، علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه، علوم و صنایع غذایی، تغذیه بالینی، تغذیه ورزشی، بیوشیمی بالینی، مهندس شیمی گرایش صنایع غذایی( با پایه کارشناسی علوم تغذیه) زیست شناسی جانوری ( با پایه کارشناسی علوم تغذیه)، مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی( با پایه کارشناسی علوم تغذیه)، ،کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی با مدرک کارشناسی علوم تغذیه، دکتری حرفه ای پزشکی، داروسازی، بهداشت و ایمنی مواد غذایی( با پایه کارشناسی علوم تغذیه)، کنترل مواد خوراکی و اشامیدنی( با پایه کارشناسی علوم تغذیه)
توجه:مهندسی کشاورزی علوم دامی( گرایش تغذیه دام) مجاز به شرکت در ازمون نمی باشد.
توجه:به آن دسته از داوطلبانی که دارای کارشناسی رشته های غیر از علوم تغذیه هستند شماره نظام پزشکی و پرونده کار تعلق نخواهد گرفت
اطلاعاتی وارد نشده است